MT Boostcamp

Maximaliseer je teameffort.
Ga +2 in productiviteit en +3 in je plezier.

MT Boostcamp

Maximaliseer je teameffort.
Ga +2 in productiviteit en +3 in je plezier.

Wat merk je in je team, wat gaat er nu anders?

“Ongeveer alles. Het team heeft een metamorfose doorgemaakt wat betreft werkwijze en onderling vertrouwen. Ons product is daardoor beter geworden, het team is productiever en heeft daarnaast veel meer plezier in het werk.”


“Niemand in een team hoeft perfect te zijn. Doodvermoeiend én de grootste reden waarom je traag vooruit komt. Als je (er) écht bent voor elkaar, zet je immense stappen.

Caroline Asselbergs

CEO MisterGreen

We werken nu sinds een half jaar samen als executive coach van het MT. Waarom heb je me ooit gebeld?

“Wij werken in een snelgroeiende organisatie. Wij hadden en hebben als beginnend MT handvatten nodig om tot een vloeiende en groeiende samenwerking te komen en resultaten te leveren. Ons team bestaat uit mensen die al langer in het bedrijf zitten + mensen met ervaring uit andere organisaties en dat moest bij elkaar komen.”


Wat merk je in je MT, wat gaat er nu anders?

“We hadden behoefte aan verbinding, teamvorming en duidelijkheid in rollen en verwachtingen. Voor onszelf en voor de rest van het bedrijf. We zijn nog aan het begin van ons jaar samen en we zien al enorme vooruitgang, zaken worden steeds duidelijker. Proactief communiceren, we spreken veel meer uit en bespreken meer.”


Wat is voor jouzelf het meest waardevol gebleken?

“Dat het team door de gesprekken met Dian inzichtelijk heeft gekregen wat de investering is die we in elkaar doen en de waarde ervan zijn gaan inzien, en we met veel inzet bereid zijn de groei te willen maken….samen. Dit is altijd de beste investering die je op werkvlak met collega’s kan doen”


Heb ik je ergens in kunnen verrassen?

“Met je vrolijke persoonlijkheid, hoe je ingewikkelde topics terug kan leiden naar theorie en zo simpelweg de angel in emotie (frustratie) eruit kan halen.”


Hoe ervaar je mijn begeleiding?

“Erg prettig, je bent rustig, luistert aandachtig en houdt een spiegel voor zonder invasief te zijn in het gesprek/proces. Je haalt duidelijke theorieën aan, die als handvatten dienen en die vaak terugkomen zodat we herkenbare methodiek opbouwen.”
Michael Croll

CEO en Co-founder Delcom International

We werken nu anderhalf jaar samen. Ik begeleid jullie MT plus de rest van het team. Weet je nog waarom je ooit Teamcoaching wilde inzetten?

“We wilden vooral dat ons hele bedrijf meer een team werd. Totdat wij met Dian begonnen was er jaren geen aandacht aan het team gegeven. Onze ambitie was vooral om te groeien in omzet en team. Door als team een aantal core values te bepalen wilden we vooral een gevoel van onderling vertrouwen en verantwoordelijkheden creëren. Eigenlijk was van een team geen sprake maar eerder van individuen die toevallig in dezelfde ruimte zaten.”

Wat merk je in je team, wat gaat er nu anders?

“Ongeveer alles. Het team heeft een metamorfose doorgemaakt wat betreft werkwijze en onderling vertrouwen. Ons product is daardoor beter geworden, het team is productiever en heeft daarnaast veel meer plezier in het werk.”


Had je ook een persoonlijk doel?

“Zelf wilde ik vooral groeien in mijn leiderschap. Als ondernemer/ leider wil je het graag goed doen en kijkt “iedereen” naar jou. Je wil het graag goed doen maar moet soms ook moeilijke beslissingen nemen. De afgelopen jaren zijn er verschillende momenten geweest dat ik moeilijke besluiten heb kunnen voorbereiden met Dian. Het fijnste in die gesprekken is dat Dian nooit zal zeggen wat je moet doen maar dat ze vooral (de juiste) vragen stelt waardoor je zelf tot goede inzichten komt. Dit is overigens iets dat ik persoonlijk ervaar maar ook namens het hele MT kan bevestigen.”


Wat vond je het moeilijkste?

“Het moeilijkste was het dat het team zo lang niet begeleid was en ze daarbij zelf vonden dat het wel prima ging. Waardoor het concept coaching niet vanaf dag één omarmd werd door de teamleden. Inmiddels is dat wel anders.”


Hoe ervaar je mijn begeleiding?

“Altijd persoonlijk en betrokken. Op een goeie manier soms streng als een moderator in discussies om te zorgen dat we niet afdwalen off-topic of in de nitty gritty. Altijd vanuit een positieve benadering en vragend in plaats van sturend.”

“Tussen wat wordt gezegd en niet bedoeld, en wat wordt bedoeld
en niet gezegd… gaat de meeste liefde en energie verloren.”

“Tussen wat wordt gezegd en niet bedoeld, en wat wordt bedoeld en niet gezegd… gaat de meeste liefde en energie verloren.”